logo

Froukje de Wilde
A.S. Talmalaan 19
9363 EP Marum (Gr)
tel: 0594 641235
froukjedewilde@hetnet.nl

FROUKJE

"De langste reis is de weg naar binnen." - Dag Hammersköld

Froukje de Wilde (1956)
Vanaf september 2004 geef ik trainingen en individuele therapiesessies Emotioneel Lichaamswerk en Ademwerk. En sinds 2009 Rebalancingsessies en 2014 sessies Somatic Expierencing = lichaamsgericht traumawerk.

Hieronder vertel ik iets over mezelf, zodat je enig idee kunt krijgen wie ik ben.
Ik ben geboren en getogen in het Noorden, spreek naast Nederlands zowel Fries en een beetje Drents en Gronings. Opgegroeid ben ik in Veenhuizen en Norg. Na de middelbare school heb ik de Pedagogische Academie gevolgd en enkele jaren op een basisschool in een dorp voor de klas gestaan. Vervolgens heb ik gewerkt in de medezeggenschap en vakbeweging en daarnaast een Middelbare en Hoger Beroepsopleiding Arbeidsmarktpolitiek/Personeelsbeleid gevolgd. Aan de Open Universiteit heb ik de Kort Hoger Beroepsopleiding Bedrijfskunde Juridische richting gevolgd en modules Arbeids- en Organisatie Psychologie. Sinds 2002 ben ik werkzaam bij de Inspectie SZW (voorheen arbeidsinspectie) - Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vanuit en voor mijn werk heb ik een coachopleiding voor overheidsmanagers via Intercoach gevolgd. Naast mijn baan bouw ik aan mijn eigen praktijk.
Ik ben getrouwd met Klaas Strikwerda en woon met hem en onze kater Pieter in het dorp Marum, in het Westerkwartier.

Gestalt, ELW, ademwerk, stemwerk, Rebalancing, SE & NARM traumawerk, meditatie, mindfulness en coaching zijn voor mij ondersteunende, direct werkende methodes voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Het maakt je vrij en brengt je van je hoofd naar je hart.

Wat ik heb geleerd geef ik graag door!

Opleidingen Praktijk:
- 3-jarige opleiding transpersoonlijk therapeut (gestalttechnieken) – CGL Noordbroek;
- 4-jarige opleiding Trainer Emotioneel Lichaamswerk inclusief ademspecialisatie - Instituut Emotioneel Lichaamswerk Venwoude.
- 3-jarige opleiding Rebalancing.
- Somatic Experiencing Practitioner (SEP) 36 opleidingsdagen - European Association For Somatic Experiencing®.
- Integral Somatic Psychotherapy (ISP) 12 opleidingsdagen - Dr. Raja Selvam
- Neuroaffective Developmental Pschology NAP 12 opleidingsdagen - Marianne Bentzen
- Medische Basiskennis HBO-niveau volgens de PLATO-normen (eis zorgverzekeraars)
- NeuroAffectieve Rationonele Model (NARM) opleiding - Dr. Larry Heller, 20 opleidingsdagen en 20 leersessies en supervisie sessies

In de loop der jaren is mijn belangstelling voor meditatie toegenomen en ben ik Mondo Zen - Hollow Bones, Japanese & Chinese Zen voor 21ste eeuw, gaan beoefenen.


Hartegroet